onsdag 10 februari 2010

Nyanser av Blått....


Hej! Som ni vet så tycker jag mycket om Inredning,färg och form. Och det här med färg är roligt att läsa om. Hur vi påverkas och hur vi upplever färg! Blått är världens populäraste färg. Blått är vackert,lugnande,okontroversiellt, vanligt men ändå sofistikerat. Blått förknippar vi ofta med hav,sjöar och vatten överhuvudtaget. Jag själv har aldrig varit nån "Blåmänniska" har istället fastnat mer för "jordfärger" men i vårt sovrum har jag valt en svagt blå tapet och jag är otroligt nöjd med den. Så jag kanske är en "Blåmänniska" iallafall! Pärlhyacinten är från mitt sängbord i sovrummet! Ha en bra Onsdag! Kram Therese


33 kommentarer:

  1. Jag gillar också blåpärlhyacinter.Fasst vita är snäppet lite vackrare. ;)Ha en skön dag.

    SvaraRadera
  2. Hej Therese!
    Själv har jag alltid varit en "blåmänniska" älskar blått i inredning och är förstårs en jeans "tjej".
    Men jag tycker också om jordfärger precis som du och har det mest här hemma. I stugan går det mer i blått.

    Kramen Lotta

    SvaraRadera
  3. Jag har nästan aldrig inrett med blått, har gjort några försök men trivdes inte. Bara i stora sonens rum det finns blått hos oss.
    Jag föredrar varma färger och nyanser. Har nästan aldrig nåt grönt heller, faktiskt.

    Hos oss blir det mer och mer neutralt, med brunt vitt och svart. Man har så mycket röra omkring sig hela tiden ändå så det är skönt med en lugn bas. Vissa kanske tycker det är trist, men jag gillar det. Det kommer ändå aldrig att bli helvitt hos mig!

    Läckra fruktbilder i förra inlägget, man blir riktigt sugen på en bit!

    Ha en pigg och energisk dag!
    kram, A-C

    SvaraRadera
  4. Heisann!!
    Jeg elsker jo blått og har masse i det!!! Perleblomstene er nydelige....og mine yndlingsblomster er blåklokker (campanula)
    Og sjøen er jeg også glad i....en sommerjente som jeg er!!

    Ha en fin onsdag Therese

    SvaraRadera
  5. En lång period vad mitt kök blått men sen några år tillbaka är det jordfärger, har nog bara blått i badrummet numera förutom sonens rum men det är hans domän ;o)
    Ha en fin dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  6. Visst är blått vackert men jag som du är inte heller någon blå-människa. Litet blått har jag dock i köket men annars förekommer det knappt hemma hos mig. Pärlhyacinter är helt ljuvliga och de kan man inte få för många av./Kram Merja

    SvaraRadera
  7. Åååå.., vilken bra start på dagen Therese.., att få slå upp ögonen tidig morgon och det första du får se är denna blommande pärlis!!!!
    Japp, bättre start kan det väl inte bli....

    Nä, jag har inget blått här hemma men jag älskar blått.
    Tror att det hade krävts så mycket förändringar i hela huset om man skulle bestämma sig för ett blått rum.., det skall ju harmonera med det andra liksom.

    Ha en skön dag Therese...
    Kramar i massor
    Marianne

    SvaraRadera
  8. Blått är en vacker färg, men föredrar det på tex blommor. Tänk vad fint när blåsipporna kommer fram på våren, eller varför inte en äng full med blåklockor!
    Ha en skön onsdag!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Hej goa bloggvän!
    Blått var förr en färg som jag använde i mitt hem bl.a i sovrummet.Men just nu har jag inget blått mer än vårt kakel i badrummet. Dina pärlhyacintbilder var underbara. Måste fråga vad du har för kamera, du tar alltid så underbara bilder. Har du makroobjektiv eftersom du kan ta så nära och så knivskarpa bilder?
    Jag har en Nikon kamera och funderar på att köpa till ett makroobjektiv men de är ju så förskräckligt dyra.
    Har du några tips?
    Ha en bra dag!
    Skall gå till jobbet och i eftermiddag är jag ledig och då skall jag och några väninnor ut och fika och titta i affärer...bara titta...
    Kram

    SvaraRadera
  10. Hej Therese!
    Jag är inte heller någon "blåmänniska" men tycker det är fint ibland. På blommor och så. Även hos andra, men själv trivs jag inte med blått!
    Ha en bra dag!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  11. har gillat blått i perioder ,hade förut mycket blått i köket många år men tröttnade till slut, underbart att se pärlhyacinter vet inte varför men den har varit min favorit blomma sen barndommen , kanske för den är så vacker i sin enkelhet kram

    SvaraRadera
  12. Det går lite i perioder det här med färger.Jag har inte så ofta blått men det är ändå en fräsch färg som det är roligt att inreda med ibland.
    Ha en bra dag! Kram Kicki

    SvaraRadera
  13. Vad vackra pärlhyacinter jo blått är vackert hade mycket av den färgen för några år sedan men nu har jag änna tröttnat.

    SvaraRadera
  14. De blåa nyanser du visar är verkligen fina, men jag är ingen blåmänniska eftersom jag är höst i mina färger. Jag tycker ändå att det är vackert hos andra, som är blåmänniskor! Ha en skön onsdag! ♥ Ann-Lis

    SvaraRadera
  15. Hej Therese! Jag tycker att det är fint med blått och vitt. Påminner mig om Grekland som jag älskar. Man kan dock tröttna på blått. Gillar musiken på din blogg. Glad och mysig musik, vilka är det? Kram Åsa

    SvaraRadera
  16. Tycker att det är fint med blått.Men inte hemma hos mej .Bara i blommor gillar jag det.Fint med Pärlisar.Jag hade tur att få tag i vita.Ha nu en härlig onsdag vännen Varmkram Rita ♥

    SvaraRadera
  17. Hejsan.

    Blått är väl en vacker färg!
    Lugn och rogivande.
    Den får mig att tänka på blommande lavendelfält.

    Har köpt flera vårblusar i blått ska bli skoj att använda dom.

    Ha en fin kväll,
    Kram Anneli.

    SvaraRadera
  18. Jag är som du gillar jordnära färger....
    Men visst är det vackert med lite blå inslag!!
    Särskilt i köket;o)

    Ha det bäst!!
    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  19. Så fina bilder! Ja, jag är nog ganska blå, faktiskt. Det beror på nyansen. Pärlhyacinternas blålila är ljuvlig, tycker jag. Sen så är de ju så bedårande söta, och doften är underbar./Camilla

    SvaraRadera
  20. Hej Vännen!
    Vilka vackra bilder du tagit på pärlhyacinten!

    Jag har en liten utmaning till dig inne hos mig om du vill ta den:)

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  21. Hejsan,
    anser mig heller inte vara någon färgmänniska, men så tittar man sig omkring hemma och vad ser man, jo en massa färger!!
    Urtjusigt foto du tagit på pärlhyacinten.
    //Camilla

    SvaraRadera
  22. Det var en fin tapet, och så fint med blomman på sängbordet. Det första du ser när du vaknar kanske. Jag har allt i blått och vitt i stugan. Men nästan inget blått här hemma, eller det är nog en del..
    Ha en fin kväll
    Goa kramen
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  23. Vackra bilder på lika vackra blommor!
    Kramar Ullis

    SvaraRadera
  24. Jag är ingen blå människa egentligen, men jag älskar pärlhyacinter. Så kan jag tycka att det är så fint med blått hos andra, men det är inte jag helt enkelt.
    Ha en go onsdagskväll!
    Kram MIa

    SvaraRadera
  25. Så vackra Pärlhyacinter!! Må så gott vännen! Kram Maria

    SvaraRadera
  26. Härliga blommor - och vilket lyx att få ha dom i sitt sovrum! Jag och min man (som är på konferens nu = allt renoveringsarbete står still...) bor numera ute i allrummet på övre plan för att vårt sovrum håller på att totalrenoveras! Längtar tills jag kan sätta in lite blommor på sängbordet...

    Kram från Anna

    SvaraRadera
  27. Hej
    VÄRDENS BESTA WILMA:) nu när jag kenner dig så känner jag 3 som heter Wilma en i min klass och en i min paralelklass och dig. vi har inte friluftsdag men på lördag så fyller pappa 41år och då ska vi ha kallas och på söndag dan efter pappas kallas så ska jag på en komppis kallas hon heter Malin de ska bli jette kul och jag såg en husvangn som hadde 3 våning sengar jag skulle vilja köppa den hoppas att du ska skaffa en alldeles egen blogg de var velldigt fina bilder på dom lila blommorna lemna gärna en kommentar på min blogg i morgon är de skola de ska bli kul
    STOR KRAM ALICE

    SvaraRadera
  28. Åhh vad härliga bilder du visar på pärlisar!!:-) Me like a lot!!
    Hoppas allt är bra vännen!

    Kramkram Sofia

    SvaraRadera
  29. Dom är så himla fina - blåpärlhyacinter, fast får jag välja så tar jag nog vita *L*.
    Har haft en blå period i mitt liv och den har satt sina spår. Är lite allergisk mot denna färg :)
    Tyvärr får jag säga, för det är så fint hos folk som använder det blåa. Kanske kommer över detta i framtiden - vem vet.

    Ha en bra kväll
    Kram Cattis

    SvaraRadera
  30. Är heller inte någon "blå" person. Det har däremot blivit en hel del gröna nyanser förr om åren. Det börjar jag tröttna rejält på nu. Vill ha grått, vitt och kanske en skvätt rosa.

    Tack för dina ord hos mig. Förkylningen har inte riktigt gett med sig än men jag försöker bortse från det.
    Kram!

    SvaraRadera
  31. Hej Therese!
    Kan bara säga ett ord: Vackert!
    Fantastiska bilder och ja, blått är fint. Har bara haft blått en gång i min inredning och det var första nybyggda huset 1980 där jag med omsorg valde blått i gillestugan. Då skulle man ha heltäckningsmatta så det blev en mjuk tjock härlig matta som jag verkligen älskade.
    Minne!
    Ha det fint
    KramKram
    Lotta

    SvaraRadera
  32. Jag är ingen blå människa,däremot älskar jag Grönt.tur att vi är olika Kramiz

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails