söndag 18 april 2010

Markiser....


Hej på Er! Idag har vi haft en låång sovmorgon här hemma. Även vovven i huset var trött annars brukar han skälla på mig när han tycker det är dags att gå upp. Vad härligt att solen sken idag också, vi har verkligen haft fint väder ett par dagar trots lite kylig vind. Nånting som jag saknar här hemma när solen skiner som mest är markiser. Det är inte många blommor som gillar när solen skiner så otroligt mycket. Sen har jag alltid varit väldigt förtjust i markiser. Det blir som ett "smycke" på huset.......Ha en solig o skön söndag! Vårkramar Therese

27 kommentarer:

  1. God Morgon! Visst är det härligt med sovmorgon.
    Jag har inte tänkt så mycket på hur markiser kan ändra på utseéndet på ett hus men det ser man ju tydligt på dina bilder.
    Ha en skön söndag! Kram Kicki

    SvaraRadera
  2. god formiddag.
    oppe tidlig jeg,med en vond hals i dag å,blir lei nå,må bli bra,har ikke tid til dette,putter i meg noen dispril å setter igang.hehe.
    nydelig solavskjerminger her,
    kan så absolutt være pynt på huset.
    ønsker deg en herlig søndag.
    klem fra sylvia

    SvaraRadera
  3. Här behövs också markiser. Sa det senast till Clara för ca 15 minuter sedan då vi städade i hennes rum. Det blir som en bastu då solen ligger på. Kram Stina

    SvaraRadera
  4. Bra tips på färger du visar, just nu har vi mörkröda markiser här. Ska byta i vår eller höst till mörkblå. Fast jag tror jag kommer sakna dom mörkröda. Igår blåste det så jag var tvungen och hissa upp dom.
    Ha en fin söndag vännen.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  5. Tittar in så fina markiser fd jasminen på landet denna bloggen har jag kvar.

    SvaraRadera
  6. Gillar också markiser, ger huset lite extra, pricken över i. Men det är svårt att välja!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  7. Håller med om att det blir som ett smycke på huset. Vi har inte markiser men har pratat om att ha åt väster och söder.
    Skönt med sovmorgon. Ha en skön söndag!
    Kram annika

    SvaraRadera
  8. Markiser är inte så dumt för att skydda sig och sina växter mot solen. Men det gäller verkligen att välja rätt markis till huset. Annars kan det se riktigt illa ut.
    Ha en fin söndag. Kram!

    SvaraRadera
  9. Jag håller med om att det är fint med markiser! Vi skulle också behöva några, för solen skiner alldeles för starkt på blommorna :-).

    Ha en fin söndag!

    Många kramar
    Beatrice

    SvaraRadera
  10. Hej! Hos oss har det aldrig varit aktuellt med markiser eftersom vi har byggt huset så att det inte ska behövas. Mot söder har vi en tallskog som skyddar uterummet mot det "värsta" solljuset och det behagliga finns kvar. Markiser är vackra, det tycker jag! Hoppas du haren fin söndag. Det är soligt här, men ändå kallt, så jag njuter av solen i mitt ute-inne! ♥

    SvaraRadera
  11. Hei:)Kunne nok også tenkt meg markiser i kjøkkenvinduene, men velger gjerne noe som tåler litt sol. Ønsker deg og en flott start på uken:))

    SvaraRadera
  12. Ja det var många varianter. Det är ju jättebra med markiser. Vet ej om det skulle passa vårt hus. Men praktiskt är det ju.
    Kram Anna

    SvaraRadera
  13. Hej Therese! Åh ja, vi skulle verkligen behöva markiser. Gärna till hela framsidan. Det gäller att få med min man på det också. Han är inte lika sugen att lägga ned pengar på det som jag. Jag skulle vilja ha vita eller beiga, men hur praktiskt är det. Svarta är nog bäst egentligen. Vilka skulle passa bäst på ert hus? Kram Åsa

    SvaraRadera
  14. Så fina bilder på markiser du hittat! Speciellt den kupade på det ljusgråa fönstret är jättefin tycker jag.
    Vi har inga markiser heller, men visst skulle det vara praktiskt då det är som varmast.

    Trevlig vecka!

    Kram, Nicole

    SvaraRadera
  15. Härligt med sovmorgon! det blev det inte för oss idag! markiser tycker jag också att är litet som pricken på i:et åtminstone på en del hus!

    SvaraRadera
  16. Enda en ny flott blogg jeg kom over! Utrolig mye lekkert her!
    Jeg legger meg til som følger :)

    Klem Silje

    SvaraRadera
  17. Tack för dina gulliga kommentar er inne hos mig.Vill passa på & önska dig en riktigt härlig start på nya veckan.
    Kramisar
    Sus

    SvaraRadera
  18. Låter härligt med sovmorgon. Jag blev väkt strax innan kl6 i morse av barnen, puhh!
    Håller med dig om att det kan vara fint med markiser. Skönt när det inte blir alltför varmt inne på högsommaren också.
    Kram, Jenny

    SvaraRadera
  19. Hej!
    Visst är det kanon med markiser!
    Jag var först lite "motståndare" till detta, men har insett hur oerhört praktiskt det är. Vi bytte våra fönster på vårt hus för några år sedan och då tyckte jag det var synd att "förstöra" den gamla stilen och dölja fönstren med markiser. Men efter en varm sommar utan, så bytte vi tyg på de som suttit uppe tidigare och det ångrar jag inte - blev faktiskt snyggt!! Vi har inga persienner, så det är nästan ett måste...

    Läste ditt tidigare inlägg om fibromyalgin... och jag kan bara hålla med alla andra.
    Du verkar så otroligt positiv och energisk, med en enorm inre styrka. Blir otroligt imponerad av dig - att du orkar!
    Ha en riktigt bra vecka!
    Många kramar Marie

    SvaraRadera
  20. Hej Vännen!
    Gillar oxå markiser, både snyggt och praktiskt!

    Hoppas du haft en mysig helg:)

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  21. Härligt med en lång sovmorgon!!

    Tack för vänliga ord hos mig efter artikeln, ångrar inte att jag gjorde den, men känns lite trist att det saknades lite information...

    Fina inspirationsbilder på markiser, är så gott att ha dem att dra ner så jag förstår att du önskar dig det!

    Ha en skön söndagkväll

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  22. Markiser borde vi också skaffa oss till de stora fönstrena i vardagsrummet. Så trist att jämt ha ned persiennerna så man inte ser ut.
    Tack för bilderna!

    SvaraRadera
  23. Himla praktiskt med markiser, själv äger jag inga, men det vore nog bra att ha. Ha det gott. Kram Lenita

    SvaraRadera
  24. Klart vi ska försöka ses i sommar! Alice har också pratat om det även om hon inte har så stor blogglust just nu. Datorn lockar inte så mycket nu när det finns så mycket att göra ute. Vet inte just nu när vi åker till Örebro. Min förhoppning är att vi ska köpa husvagn och då tänkte jag och barnen åka ner några dagar. Annars blir det över dagen eller kanske med övernattning också. Vi får höras längre fram om det. kram Stina

    SvaraRadera
  25. Tack för din kommentar inne hos mig.De är skatter i mina ögon och har också ett värde i att något av det gamla får stanna med huset.
    Underbara och inspirerande bilder i din blogg. Vi har haft skogen inpå knuten tills i höstas så just nu är jag mycket ovan med allt ljus vi fått i och utanför vårt hus. Å njuter mest just nu.
    Hoppas du får en bra vecka.
    Kram Cia

    SvaraRadera
  26. Tack för dina snälla och goa kommentarer hos mig, du ska veta att det är uppskattat och jag ser med förväntan fram emot att läsa dem. Markiser kan både hjälpa och stjälpa ett hus tycker jag. Är det rätt kan det bli hur fint smycke som helst, men är det fel blir det inte bra helt enkelt! Ha en skön söndagskväll. kram semlan

    SvaraRadera
  27. Gokväll. Trot eller ej men holken kom upp i fredags em, jag hade väldiga problem och få i skruven bara sådär rakt in i trädet. Fick liite hjälp, och idag när jag skulle ta foto underifrån hade en fågel redan flyttat in. Det var full fart med och bygga rede av strån.
    Stor kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails